18.02.21 folkehøyskole lab

SKAP-elever hjelper med å bygge opp BUA Makerspace

SKAP-elever hjelper BUA og Kodeklubben med å bygge opp BUA Makerspace. BUA Mandal ønsker å skille seg ut og inkludere flere brukergrupper. Målet er å mikse folk med forskjellige interesser.

De har nå sammen med kodeklubben i Mandal mottatt 253.000 kroner fra Gjensidige for å bygge opp et Makerspace i sine lokaler.

SKAP-elevene startet dagen med presentasjon og omvisning på BUA av driftsleder Ole Alexander Jensen. Her fikk de også se de nye makerspacelokalene. SKAP elevene fikk så jobbe kreativt med å komme med forslag til utstyr som vil treffe en brukergruppe i 12-19-årsalderen samt komme med ideer til hvordan BUA Makerspace kunne se ut.

Med seg inn i denne casen tok elevene med seg en helt unik erfaring. De har nemlig bodd på et makerspace i et halvt år – et makerspace som er åpent for elevene 24-7. I tillegg var vi så heldige at elever fra Mandal videregående stilte opp og hjalp med innsikt i brukergruppen gjennom et spørreskjema som var sendt ut i forkant.

BUA Mandal var storfornøyde med resultatet og syntes det var veldig verdifullt å få hjelp fra elevene på SKAP fhs. «Energien i rommet og ideene som kom både under presentasjonene og fra person til person i etterkant var helt fantastiske! Det har hjulpet oss veldig i prosessen og gleder oss til videre samarbeid, sier Ole Alexander Jensen.

I etterkant av prosessen i regi av skolens fellesfag, idelab, har flere av elevene meldt sin interesse for å bidra videre i prosjektet.